PpcProtect

Monato Блог

Всичко за бизнеса!

11 SEO съвета: On-Page оптимизация на блог статии (наръчник 2018)

Вътрешната оптимизация за един сайт, независимо дали ще е блог статия или страница, е от огромно значение за здравето на твоя сайт.


Ще споделя с теб някои от практиките, които следваме следваме, когато пишем блог статии. Имай ги в предвид, когато създаваш съдържание.1. Йерархия в заглавията и подзаглавията


Трябва да има правилна йерархия на заглавията и подзаглавията. Най-отгоре по подразбиране, името на статията, е H1, веднага след това първото подзаглавие трябва да е H2, а след него може множество H3, че дори H5,H6. Използвайте H2 когато започвате, нова, отделна (по смисъл) секция в поста си. (Мислете си как е написана една книга - има заглавие на книгата и след това глави - H2 ви наименуват "главите" в блог поста).


2.  Структура на заглавието

Правилната структура на заглавието: Ключовата дума, за която искате да се класирате трябва да е в началото на изречението.

  • Пример за грешно заглавие : Guide for how to generate Facebook fans . (Ключова дума - Facebook).  
  • Правилна структура: Facebook Guide: How to generate FB fans (Guide 2018) 


3. Структурата на URL

URL структурата трябва да следва същия пример. Ключовата дума по-напред от останалите: facebook-generate-fans. Гледайте да не превишавате повече от 3 думи в URL структурата. Правилно: facebook-generate-fans / Грешно: facebook-guide-how-to-generate-fb-fans-guide-2018


4. Ключови думи

Ключовата дума да присъства в подзаглавията (h2,h3,h4,h5,h6), защото те са с по-голям приоритет от параграфите.


Използвайте ключовата дума в ALT текста на снимките. Пример: ключова дума "Facebook", снимката е на Фейсбук група - ALT TEXT: Facebook group engagement (пак ключовата дума преди другите)


Използвайте ключовата дума в Meta заглавието и описанието на статията или страницата


5. Подходящо форматиране

Използвайте форматиране - bullet-и и номера. Те са по-лесни за разчитане от Google, защото звездичките и чертите са окей за потребителите, но не и за Google bot, за него са си това, което са.


6. Размер на снимките

Използвайте точен размер за снимките: Преопръчително 1200х**** и преди да ги качите ги пускайте през www.tinyjpg.com - безплатен софтуер за компресиране.


7. Мета данни

Използвайте пояснение в Meta Title и Meta Description в края на заглавието в скоби - блогпост (2018), (Guide), (BEST)


8. Референции към авторитетни източници

Използвайте линкове към външни източници: Препоръчвам Wikipedia, защото е авторитетен източник на информация и никога не е лошо да насочиш хората към Wikipedia, за да проверят данни.


9. Референции към вътрешни страници

Използвайте линкове към вътрешни страници при всяка възможност. Приоритизирайте линкове към страниците, които искате се класират в Google.


10. Категории и тагове

Слагайте публикациите в една категория, не използвайте множество категории. (Причината е, че се дублира съдържанието на публикацията)


Слагайте тагове, но не прекалявайте. (Също така не ги слагайте в много тагове, защото ще се дублира съдържанието)


11. LSI ключови думи

Използвайте LSI ключови думи в началото на поста си, при всяка възможност. Тях може да ги намерите тук. Въведете в google ключовите думи, които възнамерявате да включите в заглавието на статия си. Google ще ви покаже сродни търсения. Вземете ги под внимание.

0 Коментара

Добави Коментар

Виж повече
Изчерпан