PpcProtect

Monato Блог

Всичко за бизнеса!

Колко ми трябва за да ми се получат нещата?

Днес докато си лежах на това прекрасно място и се наслаждавах на морето, се замислих над следната тема “Колко ми трябва за да ми се получат нещата?”Реших да драсна една статия по темата.

Искам да те накарам да се замислиш, дали това, което правиш има смисъл и дали не е добре да си малко по-търпелив. Това, което ще ти споделя, повечето предприемачи и дори ми се струва, че повечето хора като цяло не го разбират.


Нека го кажа в едно просто изречение: Резултатите от днешната работа не идват от труда, който сме положили днес. Повечето хора наистина не осъзнават това, колкото и просто да звучи.


Ще го обясня със следната диаграма.

Имаме много добра памет върху усилията, които полагаме сега, но с всеки изминал ден си спомняме все по-малко за усилията, които сме положили преди. С времето просто избледняват и дори понякога забравяме изцяло, а резултатите, които ще получим тепърва предстоят.


Това, което се случва реално е, че докато правим нещата днес, докато още имаме пресен спомен, не постигаме кой знае какви резултати, дори понякога никакви. Истинските резултати идват напред във времето. Понякога точно, когато най-малко очакваме. Може да постигнем много малък резултат днес, но големите резултати от днешната работа ще дойдат месеци или години напред.


Та повечето хора, дори и да разбират това, някак си ми се струва, че го забравят или пренебрегват.


Нека си представим как изглежда предприемачът, който започва нов бизнес. Мотивиран, надъхан, готов да разбие конкуренцията. Започва да предприема действия, чете книги, може би се включва в някой курс, презентира идеята си на други хора, опитва се да направи продажби и т.н.. С други думи пълна машина. Реално паметта от всички тези усилия е все още свежа, но това, което се случва е, че резултатите не идват по очакваното време. И това просто се дължи на факта, че резултатите отнемат време, за да се осъществят. Много е демотивиращо и трудно.


Някой някога ми беше казал следното: “Ако искаш мигновенни резултати, мий чинии”. :D


Предпримачеството в повечето пъти е рисково и много търпеливо начинание. Много от предприемачите се отказват, точно преди да настъпи ефектът от усилията им. И това е много тъжно, особено, когато идеята е с голям потенциал.


Всъщност това, която ти споделих естествено не важи само, ако стартираш бизнес и си предприемач. 


Та каквото и да си захванал, замисли се дали не е добра идея да продължаваш с усилията си. Някой път ти трябва още много малко за да успееш, просто бъди търпелив.


Харесай страницата ни във facebook, за да получаваш полезни статии. 

Ако искаш интересни статии на тема предприемачество и развитие на бизнес, можеш да се абонираш, като си оставиш имейла.

Задължително поле!

0 Коментара

Добави Коментар

Виж повече
Изчерпан