PpcProtect

Monato Блог

Всичко за бизнеса!

Кога да наема IT фирма за създаването на сайт?

В някои случаи е добре да поръчаш уникален сайт от IT фирма, но понякога това не е най-удачният вариант. В следната статия ще се опитам да те насоча, кога е добре да избереш единия или другия вариант, за да не се луташ излишно и да спестиш пари.


Да предположим, че имаш малко завъртяна идея за сайт. Нека разгледаме следните две ситуации, за да си представиш малко по-добре, кога ти е нужна напълно уникална система.

Идеи


Например искаш да създадеш социална мрежа. Вярваш ще идеята ти ще изкърти пазара.. В този случай няма да ти е необходим просто сайт, а изцяло уникална система. Тя ще трябва да бъде написана напълно по идеята на проекта. Сам знаеш колко е голям и сложен facebook. Можеш да създаваш профили, да добавяш приятели, да си чатиш, да създаваш групи, да добавяш картинки .. списъка с функционалностите е огромен, но схващаш идеята… проекта е наистина голям.


Да приемем че имаш образователен център и искаш да качиш бизнеса си на следващото ниво.. затова решаваш да създадеш онлайн училище. Най-вероятно в него ще има видеа на живо и вече записани, чат, оценяване, рейтинг система и така нататък. Тоест в този случай ти искаш система, която да автоматизира и да програмира дейността на фирмата в онлайн платформа..

Харесай страницата ни във facebook, за да получаваш полезни статии. Понякога пускаме по някоя отстъпка от monato

В тези случаи, няма как да минеш без да наемеш някоя добра IT фирма. Ще е необходим екип от програмисти и време, за да изпълнят заданието.. Но пък ако наистина си решил да разшириш бизнеса си, сигурен си в идеята и разполагаш с капитал, единственото нещо, което трябва да направиш е да действаш. Мога да ти препоръчам Hawk Minds Ltd, не само защото съм съосновател, но защото знам че могат да надхвърлят очакванията ти и наистина да ти помогнат.

Добра ли е идеята ми?

Може би се питаш, как можеш да бъдеш сигурен, че идеята ти ще бъде успешна. Няма как да си напълно сигурен. Няма нищо сигурно, но това което можеш да направиш е проучване или както му казват валидиране. Но не този тип, валидиране в което питаш приятелите си дали биха ползвали твоята система.. Най-вероятно ще ти кажат “ДА! Много добра идея.” Няма какво да се лъжем, трябват ти реални данни от потенциалните ти клиенти..

Как да валидирам?

Може би вече се чудиш как да валидираш… Потенциалните ти клиенти най-вероятно ще те намират онлайн, тоест мястото на което трябва да ги търсиш е онлайн. Аз какво бих направил. Бих си пуснал един мини сайт от Monatopro (за някакви къси пари), в който ще опиша идеята ми за онлайн училището. Ще направя една форма, в която заинтересованите ще трябва да си запишат имейла, ако искат да получат някакъв интересен бонус (награда) при стартирането на онлайн училището. Този процес се нарича “Lead magnet”. Не мисля че българския превод звучи адекватно, но схващате, че идеята е да привлечете потенциалните купувачи.


Като си създадеш “Lead magnet” не само ще знаеш какъв е интереса към новия ти проект, но и ще имаш списък с потенциални клиенти, които ще известиш след като проекта е готов.


Готино нали. Най-сладкото е, че това можеш да го направиш супер лесно още сега за джобни пари.


Подготвяме уебинар (онлайн семинар), в който ще ти помогнем при създаването на такъв “Lead magnet. Можеш да се абонираш за нови полезни статии от блога ни. Като бонус, ще ти изпратим покана за уебинара, след като го пуснем - напълно безплатно. Кой не обича безплатното знание?


Абонирай се и научи още интересни статии, които ще помогнат за твоя сайт.

Задължително поле!

Тази статия стана малко дълга, затова ще опиша в друга статия кога не ти е нужен сайт по поръчка от IT фирма.

0 Коментара

Добави Коментар

Виж повече
Изчерпан