PpcProtect

Monato Блог

Всичко за бизнеса!

Как да си направя сайт и колко струва?

Начините по които можеш да си направиш уеб сайт са два. Единият е да платиш на някоя ИТ фирма, а другия е да си го направиш сам. И двата имат предимства и недостатъци. Нека ги разгледаме за придобиеш представа.

Поръчка от IT фирма


Този вариант е най-лесният, но и най-скъпият (поне в повечето случаи). Процедурата тук обикновено е следната. Свързваш се с някоя фирма за изграждане на сайтове, описваш им проекта си, а те ти дават една висока цена и ориентировачно време за изработката. След като им платиш наведнъж 1000 - 1500 лв за сайт, започват да те таксуват месечно или годишно за поддръжка и сървъри. Горе долу се пада на месец около 50-60 лв. В случай, че искаш нова функционалност или промяна в дизайна, плащаш пак една “малка” сума и си готов.


Това което не ми допада в този подход е, че трябва да се изръсиш супер много пари за сайт, който не знаеш дали ще избие тази голяма инвестиция. Не го препоръчвам за бизнеси, които не са сигурни дали въобще им е нужен сайт по поръчка.

Харесай страницата ни във facebook, за да получаваш полезни статии. Понякога пускаме по някоя отстъпка от monato

Натисни ТУК, за да научиш кога е добра идея да поръчаш уникална система от IT фирма.

Да си направиш сам

В тази ситуация е добре да имаш поне малко опит в програмирането. Можеш да ползваш готови системи като Wordpress и да си вдигнеш сайта за няколко дни. Като цяло ще трябва да плащаш по 20-30 лв. на месец за сравнително добри сървъри и около 20 лв. на година за домейн. Wordpress има готови теми (дизайни), някои от тях лесни за инсталиране други трудни, някои са безплатни, а други платени. Ако след време искаш да промениш дизайна или да добавиш нова функционалност, шанса да оплескаш нещо е огромен, така че най-вероятно ще трябва да си наемеш програмист.

С други думи и двата варианта си имат недостатъци.

Трети начин

Всъщност има и трети начин, който цели да комбинира добрите черти на предходните два. Това което предлага той е свободата клиента да си избере готов дизайн и да го стилизира когато поиска, както поиска без да плаща излишни пари на програмисти да променят дизайна. Другия плюс е, че не е нужен никакъв програмен опит. Най-голямото предимство е, че няма нужда клиента да плаща безумни суми, за да стартира своя сайт. Услугата която предлага този вариант сме ние - MonatoPro


Основната ни цел е да помагаме на бизнесите да увеличат броя на клиентите си. Затова предлагаме 14 дни безплатен период, в който клиента може да си създаде сайт, да си подготви дизайна. Когато вече иска да пусне сайта си под свой домейн (име на сайта), може да избере от различни месечни абонаменти, стартиращи от 10 лв. на месец. Плащайки месец за месец, клиента не се обвързва дългосрочно с нас. В случай, че клиента види резултати от своя сайт, ние даваме възможност за плащане на абонамент за цялата година, като в този вариант правим отстъпка до 35%.

В случай че клиента не иска сам да стилизира сайта си, нашите креативни дизайнери биха създали уникален дизайн срещу малка сума.

С други думи нашата услуга е лесна и изгодна услуга. Просто искаме да помогнем на твоя бизнес.


Абонирай се и научи още интересни статии, които ще помогнат за твоя сайт.

Задължително поле!

0 Коментара

Добави Коментар

Виж повече
Изчерпан