PpcProtect

Monato Блог

Всичко за бизнеса!

Как да изкарвам пари като фотограф?

Повечето хора, които започват да се занимават с фотография, не го правят за парите - или поне, не в началото. Както всички форми на изкуството, мотивацията не се крие в изкарването на много пари, а в желанието на човека да прави нещо забавно, творческо и полезно.


Хубавото при художествената дисциплина като фотографията е, че е хоби, което може да се превърне в доста печеливша професия.


Готов ли си да превърнеш своето хоби в истинска кариера? Прочети как можеш да го постигнеш.


Нека само вметна. Щастливец си, че се намираш в България. Има уникално красиви места, просто трябва да ги заснемеш.

Добре е да споменем, че монато би ти помогнал в намирането на клиенти. Доста от бизнесите, които си правят сайтове при нас, имат нужда от заснемане. Можеш да ни пишеш на support@monatopro.com и с удоволствие ще ти помогнем с клиентите.

Идеи

1. Заснемай снимки за клиенти

В перфектната ситуация, е добре да имаш свое собствено студио, за да можеш да предлагаш фотографски услуги. Въпреки това, много клиенти предпочитат заснемане на външни локации, така че, дори да нямаш все още студио, разполагаш с много възможности. Хората винаги ще имат нужда от професионален фотограф, който да им помогне да запаметят всички специални моменти в живота си, със или без студио.


За да започнеш, всичко от което се нуждаеш е да изгражиш стабилно портфолио, да си направиш собствен сайт, да споделиш както със своето семейство и приятели, така и в социалните медии. С други думи да направиш всичко възможно, хората да научат за теб и твоите услуги.

В зависимост от типа на снимките, цените ще бъдат различни. За да останеш конкурентно способен, може да проучиш ценорасписа на други фотографи и са вземеш идеи.

2. Продавай или лицензирай снимките си в сайтове за stock фотография?


В случай че имаш добра колекция от висококачествени снимки, би било добра идея да ги качиш в сайтове за фотография. Това е доста готин начин, с който можеш да спечелиш пасивен доход! Можеш да разгледаш сайтове като iStock, BigStock и ShutterStock


Добра идея е да си създадеш и собствен сайт с портфолиото си, за да си независим от сайтовете за stock фотография.

Харесай страницата ни във facebook, за да получаваш полезни статии. 

3. Участвай в състезания по фотография

Не мислиш ли, че имаш достатъчно добри умение да спечелиш състезание по фотография? Помисли пак! В крайна сметка, не само експерти участват в такъв тип състезания. Участниците, най-вероятно ще бъдат различни типове фотографи с различни нива на опит, така че не се притеснявай да се пробваш.

В края на краищата ще е забавно и ще се запознаеш с хора със сходни интереси, като твоите. Няма какво да губиш.


Добре е да си подготвиш сайт с професионалното си портфолио, за да изградиш по лесно контакти.


4. Започни фотографски блог или youtube канал

Блогърите изкарват пари през реклами и спонсорирано съдържание. Ако си опитен в писането на статии, друг начин да изкараш пари е да започнеш свой блог за фотография. Можеш да създаваш туториали, да споделяш съвети и трикове, или да пишеш ревюта на всякакъв вид фотографска техника и софтуер. MonatoPro освен сайт за портфолио, ти предлага и блог. Хръвли му едно око, сигурен съм, че ще ти е от полза.

По същия начин, можеш да направиш пари, стартирайки свой собствен канал във YouTube. На практика ще можеш да качваш почти същото съдържание (туториали, ревюта и т. н.) но във видео. Разбира се канала в YouTube и блога ти трябва да станат популярни, преди да започнеш да печелиш пари.

5. Принтирай снимки и ги продавай.

Красивата снимка е произведение на изкуството, за което хората биха платили. Ако искаш да спечелиш допълнителни пари, като продаваш уникални снимки, календари и др. Можеш да се свържеш с печатни агенции и да принтираш изкуството си. Ето начин по който може да го постигнеш.


Изгради си красив сайт, с богато порфтолио. Така хората ще ти се доверят и ще изберат твоето творчество.Можеш да създадеш сайта си за минути, с услугата на MonatoPro. Отвори този линк и просто си избери тема.

Харесай страницата ни във facebook, за да получаваш полезни статии. 

6. Започни да работиш към списания като фотограф на свободна практика


Свържи се със списания и им предложи услугите си на свободна практика. Със сигурност няма да е стабилна работа, но е супер начин да спечелиш допълнителни пари. Евентуално след като изградиш доверие с тях, можеш да очакваш доста по постоянен поток на пари.


Пак ще ти препоръчам да си направиш красиш уебсайт, за да изградиш доверие. Със сигурност ще ти е от голяма полза.


7. Създай своя ниша като фотограф

Създавайки уебсайт, който предлага огромен избор от фотографски услуги e много добър начин да направиш пари, но ако искаш да станеш още по сериозен от гледна точка на твоята кариера и дори да имаш възможността да спечелиш още пари, трябва да си намериш ниша. Ако ти е кеф да снимаш животни, започни бизнес с фотография на житовни. Обичаш да пътуваш? Тогава се захвани с такъв тип фотография. Просто се старай да се фокусираш на една определена или няколко близки ниши.

Защо? Погледни го по този начин: ако искаш клиента да наеме фотограф за своята сватба, най-вероятно няма да наеме фотограф на недвижими имоти или животни. Схващаш идеята.


Най-важното е, че хората искат фотограф, който не само знае какво прави, но също така има специализирани умения и опит, за да са сигурни че е най-добрият човек за тази работа.


Така че, ако искаш да стартираш свой фотографски бизнес, закачи се за една определена ниша и стани най-добрият!


Разгледай нашите уебсайт дизайни и започни своя фотографски бизнес още сега.

ВСЕКИ ДИЗАЙН МОЖЕ ДА БЪДЕ ПРОМЕНЯН ИЗЦЯЛО.

Абонирай се и научи още интересни статии, които ще помогнат за твоя сайт.

Задължително поле!

Тази статия стана малко дълга, затова ще опиша в друга статия кога не ти е нужен сайт по поръчка от IT фирма.

0 Коментара

Добави Коментар

Виж повече
Изчерпан