PpcProtect

Monato Блог

Всичко за бизнеса!

3 често срещани грешки при изграждането на уебсайт.

около 3 минути четене

В повечето случаи, заданието за изработката на уебсайт идва от собствениците на бизнес, а изработката от програмист. Най-вероятно ще си кажеш, че това е нормално. Кой друг освен програмиста би успял да изгради уебсайта? И си много прав. Но пропускаш, че програмиста няма уменията да разбере пазара и да изгради съобразно с него сайта. С други думи всяко едно изграждане на сайт е най-добре да бъде консултирано с маркетолог. Все пак като собственик на бизнес, крайната ти цел е сайта да е магнит за клиенти и машина за продажби.


Искам да споделя с теб 3-те често срещани грешки при изграждането на сайт. Надявам се да ги вземеш в предвид, ако си сериозен относно онлайн присъствието на бизнеса си.


Ще ти дам няколко съвета и дори един подарък. ;)

Лоши SEO практики

В случай, че не си запознат какво означава SEO оптимизацията, ще се опитвам да  ти обясня много накратко. SEO оптимизацията е процесът, чрез който се подобрява видимостта на уеб сайта в търсачките като Google.


Общо има 2 основни части на SEO-то: вътрешна и външна. При изграждането на качествен уебсайт, задължително трябва да се обърне внимание на вътрешната оптимизация. Това означава, че структурата на уебсайта и текстовете трябва да бъдат по възможно най-добрите стандарти.


Защо добрата вътрешна оптимизация е толкова важна?


Защото искаш твоят сайт да има шансове да се класира на предни места в търсачките. Все пак търсиш видимост за сайта си. За да постигнеш най-добрите резултати е необходимо да бъдат извършени и двете оптимизации: вътрешна и външна.

 

Съвет

Нека ти спестя един бъдещ разход, в случай че планираш след време да рекламираш сайта си в Google AdWords. Задължително е да имаш добра вътрешна оптимизация, за да не плащаш твърде много пари за реклама. Google не обича неструктурирани сайтове. Накрая обаче ти ще трябва да платиш високата сметка.


Подарък

Написахме за теб една кратка статия, в която ще намериш списък с добри SEO практики. Можеш да ги разгледаш ТУК.

Съдържание без стратегия

Много малко хора осъзнават колко е важно съдържанието на един сайт. Погледни го така. Уебсайта ти е комуникацията с клиента. Нали не искаш да имаш лоша комуникация?


Трябва да се замислиш за потребителското преживяване. Като цяло това е психологическа тема. Изясни си отговорите на въпроси като:

  • Какво искам да постигна?
  • Какво искам да направи потребителя?

Важно е да си наясно какво искаш да кажеш на клиента си. За тази цел трябва да си запознат с профила му. Добре развиващите се бизнеси, плащат на дигитални агенции, за да бъдат сигурни в маркетинговия успех на сайта си. Всъщност това е една от причините да се развиват добре.


Дизайн, който не е адаптивен за мобилни устройства

Замислял ли си се, колко пъти ти или хората около теб сърфират в интернет през мобилните си телефони? Съвсем не е учудващо, че повечето хора ползват все по-често смартфоните си за тези цели.


Доста от сайтвете в интернет, са напълно адаптивни за мобилни устройства. Това е и една от причините, толкова много хора да ползват телефони си за тези цели. Добре е да се замислиш, дали не е добра идея и твоят сайт да не прави изключение. Погрижи се сайта ти да бъде интуитивен или се обърни към дигитална агенция, която може да подсигури това.


Решение на проблемите


Все пак няма да е готино, да ти кажа кои са често срещаните грешки при изграждането на уеб сайт и да те оставя да се оправяш сам.


Услуги решаващи горните проблеми:

0 Коментара

Добави Коментар

Виж повече
Изчерпан