PpcProtect

Monato Блог

Всичко за бизнеса!

4 от най-добрите практики при създаването на уебсайт

Първото впечетление трае най-много време и това се отнася също за Вашия уебсайт. Ако сайта не изглежда съвременен, посетителите могат да останат с впечетление, че това може би също важи и за бизнеса Ви. От друга страна ако е излишно претрупан, има риск посетителите да не приемат бизнеса Ви на сериозно. Идеалният вариант е сайт със съвременен и изчистен дизайн, който следва последнитите практики и стандарти за интуитивен дизайн.


Следващите 4 насоки ще Ви помогнат да придобиете представа, как да подобрите сайта си и да повишите броя на посетителите.

Отличи се от останалите

Най-вероятно искаш сайт, който изпъква от останалите. Това не означава сложен и претрупан дизайн, а по-скоро интуитивен и адаптивен. Така би било най-лесно на потребителите да се ориентират, което е огромно предимство за Вас.Логото е добре да бъде в горната част на страницата, така потребителите ще знаят, че са дошли на правилното място.

Ако логото навигира към началната страница, ще е още по-лесно да я достъпят. Също така може да добавите бутон за контакти, така потенциалните клиенти, ще знаят как да Ви намерят. Ако им е трудно да открият информация за телефон или имейл, просто може да продължат към следващите конкуренти.

Добра идея е навигацията да бъде в горната част на сайта, което ще улесни потребителите.

Начална страница

Добра практика е началанта страница да бъде структурирана, добре написана и завладяваща, за да може потребителите лесно и бързо да придобият представа за дейността. Това би могло да се постигне при следване на следните три критерии:

  1. Посетителите трябва да разберат какво предлагате.
  2. Защо трябва да изберат Вас?
  3. Позволявате ли потребителите да се разплатят лесно?в

Footer

Долната част на уебсайта е перфектното място за бутоните, сочещи към Вашите социални медии като Facebook, Twitter, Instagram и други. Социалните мрежи повишават вероятността повече хора да достигнат до услугите Ви. Добра идея е тук да има навигация към контакти, страница "за нас", работно време и др.


Адаптивен дизайн

Старайте се сайта Ви да бъде с адаптивен дизайн, тоест да изглежда перфектно и на мобилни устройства. Не всеки ще посещава сайта Ви през компютър, така че се уверете, че сайта Ви е с интуитивен дизайн за телефони, таблети и други устройства.

Факт е, че процента на потребителите сърфиращи през мобилни устройта е в пъти по-голям от тези, които ползват компютър.

Монато Ви предлага възможност да постигнете всичко това.  Изберете тема от тук и стартирайте Вашия сайт.

0 Коментара

Добави Коментар

Виж повече
Изчерпан