PpcProtect

Monato Блог

Всичко за бизнеса!

10 причини защо бизнесът ти се нуждае от уебсайт

Ако си собственик на бизнес и се интересуваш в намирането на нови клиенти и развиването му, най-вероятно ти трябва уебсайт.


В днешно време изграждането на уебсайт или онлайн магазин е по-лесно от всякога. Не изисква огромни средства, не е нужно да програмираш, не си ограничен от работни часове и е един от най-добрите начини да се рекламираш.


Все още не си сигурен как уебсайта ще развие бизнеса ти?


Давам ти 10 причини, защо се нуждаеш от уебсайт.

1. Клиентите ти го очакват


Дори това ако беше единствената причина в този списък, мисля че щеше да бъде достатъчна. 6 от 10 клиента очакват бизнесите да имат онлайн присъствие. Имай предвид, че тази статистика я намерих в доста старо проучване (накрая на статията ще дам линк). Направи си извода, че днес доста повече хора ще имат тези очаквания.


Младите хора са свързани към интернет 24/7. Замисли се колко потенциални клиента изпускаш ако нямаш онлайн присъствие. Не знам за теб, но мен би ме хванало яд.

2. Осигурява социално доказателство


90% от клиентите твърдят, че препоръките от други клиенти влияят при решението им за покупка.


Знаейки, че потенциалните клиенти вече те търсят онлайн, можеш да добавиш препоръки от доволни клиенти. Това е супер начин да подтикнеш посетителите да купуват още. И между другото не е толкова трудно да го постигнеш.


3. Контролираш всичко

Вярно е, че не можеш да контролираш мнението, което хората споделят в социалните медии, но можеш да им влияеш като имаш собствен уебсайт, който те представя в най-добрата светлина.


Можеш да създадеш блог към сайта си. Така ще можеш да привличаш повече клиенти и да изграждаш доверие с тях.


Разбира се може да добавиш и социални бутони сочещи към Facebook, Twitter, Instagram и други социални медии. Така посетителите ще могат да те последват.

4. Получаваш повече даваш по-малко

Когато ползваш услугите на Монато, даваш възможност на хиляди нови потенциални клиенти да те намерят за по-малко пари от колкото би дал за брошури и реклами по традиционния начин.

5. Не са ти нужни технически умения и програмен опит


Понеже платформата на Монато дава възможност за създаване на сайт без клиента да има програмен опит и технически умения, всеки може да създаде сайта си с нашата програма.


В случай, че клиента иска да е сигурен, че сайта му ще изглежда професионално, Монато ще го изгради за него.

Харесай страницата ни във facebook, за да получаваш полезни статии. 

6. Повечето твои конкуренти имат уебсайт

Клиентите обикновенно започват покупките си с малко проучване и препоръки в социалните медии.


Статистически изследвания показват, че щом клиента има идея и знае какво иска, той започва да проучва. 72% от клиентите търсят онлайн мнения и препоръки.


Ако не се задържиш конкурентноспособен, ти даваш на своите клиенти причина да пазаруват от конкурентите ти.

7. Никога не слагай табелката “затворено” отново


Никой не иска да работи до 12 вечерта, но някои клиенти предпочитат да пазаруват тогава. Имайки уебсайт на бизнеса си или онлайн магазин, отваря за теб възможността да продаваш по всяко време - а не само между 9:00 и 18:00


Онлайн магазина може да ти донесе огромен ръст в продажбите, особено до нови клиенти, които не са в твоя град. Твоето онлайн присъствие също ти дава възможност да правиш дигитални маркетингови стратегии, идентифициране на марката ти и почти всеки друг елемент от потока на приходите.

Комбинирайки твоя уебсайт с маркетингови инструменти като имейл маркетинг, ти помага да намериш нови клиенти и да постигнеш предвидим приход.

8.  Ще се показваш в търсачки като Google


Знаеш ли, че 81% от клиентите първо търсят в google преди да купят. Това означава, че влизат в google и например пишат “най-хубавите женски обувки”.


Ако нямаш уебсайт ти гарантирам, че шансовете да се покажеш в google са нула. Но ако имаш уебсайт, можеш да пускаш реклами по ключови думи в google и да се оптимизираш за предните позиции. Замисли се колко потенциални клиенти ще намериш.


Няма как да класираш сам сайта си в google или да го рекламираш, но можеш да се довериш на Монато. Освен че правим супер готини уебсайтове, ще ти помогнем в рекламите и оптимизирането.

9. Създай помощен центърВ случай че искаш да помогнеш на своите клиенти, сайта ти може да предостави тази възможност.


Можеш да създадеш помощен център с видеа, за да могат клиентите да получат информация на често задавани въпроси. Също добра идея е да добавиш форми за запитване, така най-вероятно потребителите ти ще останат доволни.

10. Представи своите продукти и услуги


Не само можеш да покажеш своите продукти и услуги в детайли с красиви картинки, но можеш да предоставиш и кратки разясняващи видеа и инструкции. Така потребителя ще има още една причина да избере теб

Нуждаеш се от помощ при създаването на сайт за своя бизнес?

Ние можем да ти предложим изграждане на сайт, който твоите клиенти ще запомнят. Ще те отличим от конкуренцията и най-вероятно ще повишиш продажбите си.


Можеш да научиш повече за услугите ни в сайта:

Ще се радваме да ти помогнем :)

Задължително поле!

Източници:

https://www.ama.org/publications/eNewsletters/MNE/Pages/company-content-brand-websites.aspx

0 Коментара

Добави Коментар

Виж повече
Изчерпан